Wednesday, October 5, 2011

Cara menggunakan SEUS

Hi ollssssss..hari ni i nak buat tutorial on how to fix your phone once it BRICK..Ramai betul yang takut dengar perkataan BRICK ni..Lagi-lagi pada newbies yang baru nak belajar upgrade phone ni..Mesti mula-mula u olls ragu-ragu je kan nak upgrade phone u olls disebabkan ada perkataan BRICK tu..By the way, pada sesiapa yang tak tau lagi BRICK tu apa?batu bata ke..ehhh.....no! no! no!..BRICK tu like some kind of damage yang terjadi pada software dalam fon u olls tu..The most common BRICK that happened bila u olls reboot phone then phone u olls tiba-tiba duduk diam je kat logo sony tu..Once it happened mesti u olls yang tak pernah alami BRICK ni rasa gelabah je kan..rasa macam nak baling je phone tu kat dinding (ke i sorang je yang selalu rasa macam tu eh)..hihi..So, here's the thing..If phone u olls BRICK, apa yang u olls perlu lakukan hanya follow steps kat bawah ni..

>> First of all, download and install PC Companion into your pc..[SINI]


>> Next, ni benda yang paling penting sekali..SEUS a.k.a SONY ERICSSON UPDATE   
     SERVICE..[SINI]


>> Open SEUS ,follow instructions dia step by step dan pilih phone u olls..


>> Lepas pilih phone u olls..ada 4 perkara penting yang i nak highlightkan kat sini di mana ianya sangat penting untuk memastikan proses membaik pulih phone u olls dapat dijalankan dengan betul..

  • Turn off phone u olls dan tunggu sehingga 30 saat.
  • Sambungkan kabel USB pada PC u olls.
  • Dalam keadaan phone masih off, sambungkan kabel pada PC ke phone and at the same time press back button dan jangan lepaskan button tersebut.
  • Back button tersebut hanya boleh dilepaskan setelah arahan dikeluarkan pada windows.
>> Seterusnya, just follow all the instructions given and your phone will be back to normal again..

P/S: Steps untuk SEUS ini juga boleh digunakan untuk meng downgrade(bahasa apa ni??)kembali phone u olls to 2.1 dan juga untuk update u olls punya phone to get the latest baseband and build number..

2 comments:

Zheng junxai5 said...

zhengjx20160525
cheap oakley sunglasses
fit flops
timberlands
nike outlet store
coach outlet
juicy couture
cheap jordan shoes
jordan 3s
cheap jordans
ray ban sunglasses outlet
kate spade handbags
coach factory outlet online
ray ban outlet
michael kors outlet clearance
supra for sale
coach outlet
michael kors outlet online
coach outlet clearance
michael kors outlet online
oakley outlet
oakley canada
gucci handbags
michael kors handbags
ray ban outlet
michael kors
nike sb dunks
kobe 8
nike running shoes for men
burberry outlet
coach outlet store
adidas superstar
air jordan shoes
lebron james shoes 13
nike trainers women
ray ban sunglasses
louis vuitton handbags
air jordan shoes
louis vuitton outlet online
tory burch outlet online
michael kors purses

Zheng junxai5 said...

zhengjx20160525
cheap oakley sunglasses
fit flops
timberlands
nike outlet store
coach outlet
juicy couture
cheap jordan shoes
jordan 3s
cheap jordans
ray ban sunglasses outlet
kate spade handbags
coach factory outlet online
ray ban outlet
michael kors outlet clearance
supra for sale
coach outlet
michael kors outlet online
coach outlet clearance
michael kors outlet online
oakley outlet
oakley canada
gucci handbags
michael kors handbags
ray ban outlet
michael kors
nike sb dunks
kobe 8
nike running shoes for men
burberry outlet
coach outlet store
adidas superstar
air jordan shoes
lebron james shoes 13
nike trainers women
ray ban sunglasses
louis vuitton handbags
air jordan shoes
louis vuitton outlet online
tory burch outlet online
michael kors purses