Tuesday, June 28, 2011

Aplikasi sony xperia x8

Hi u ollss..hari ni entri i lain sikit..first time i buat entri pasal gajet nih..kenapa i buat i entri ni??sebabnye i baru je beli hp nih dalam bulan lepas..Akhirnya dapat gak hp baru..tu pun ihsan dr bf i..masa die nak beli hp baru hari tu,i pun buat lah muka seposen cakap hp i da lama..da rosak..nk tekan kamera susah..bla bla bla..So, disebabkan die da tak tahan tengok muka seposen i tu maka die pun tanye lah i nk hp mane satu..yeayyyy....sukenye dapat hp baru(dalam ati menjerit2 suka tp terpaksa buat muka seposen depan bf i..Berdasarkan pengalaman i pakai hp ni i nak beritahu u olls sikit apa aplikasi yang u olls mesti ada dalam hp ni..

Ni lah pic hp i ngan hp bf i..saje gedixx2 nak hp sama..hehe..

1) ASTRO File manager
app. ni penting untuk u olls so that u olls boleh browse u olls punye memory card easily. Sama mcm FileMan dulu2 dalam nokia tu(dulu i pakai nokia)..

2) Application installer
Pada i app installer ni penting coz if u all copy apa2 file app yg u all download from pc this app installer will   automatically detect the app. and u olls just need to press install to install the app.

3) Handcent sms
Yang ni memang i suka sangat coz sgt2 user friendly..Macam2 boleh tukar bila pakai app. ni..boleh setting background,font colour,font size,bubble setting and etc..

4) ADW Launcher
Lastly, u olls boleh install ADW ni untuk nampak kelainan sikit kat hp u olls..u olls boleh tukar die punya screen display ikut u olls punya suka..


Setakat ni, cuma ni jelah apps yg ade dlm hp i ni..i masih lg tercari2 kalau2 ada apps yang best yang boleh i install lg..nanti if i da jumpa i update k...